לאלגוריתמים של בינה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה כמו ChatGPT יש השפעה משמעותית על מקומות עבודה, איגודים מקצועיים וארגוני עובדים. לטכנולוגיות חדשות אלו יש פוטנציאל להפוך סוגים רבים של עבודות לאוטומטיות, מעבודה ידנית ועד למשימות אנליטיות מורכבות. הדבר עלול להוביל לפיטורי עובדים, וליצירת מצוקה כלכלית והפרעה ליחסי העבודה בארגון. לאיגודים מקצועיים ולארגוני העובדים יש תפקיד חשוב בשמירה על העובדים בתקופה זו, מניהול משא ומתן לפיצוי הוגן לעובדים שעבודתם תסתיים, דאגה למתן הזדמנויות להסבה מקצועית אל מול ההנהלה כדי למנוע פיטורים ועוד. ככל שטכנולוגיות הבינה המלאכותית והאוטומציה מתקדמים, יש להביא בחשבון שגם האיגודים המקצועיים וארגוני העובדים יכולים להשתמש בהם כדי לקדם את האינטרסים של העובדים, כמו גם לפתח מיומנויות חדשות כדי לעמוד בקצב השינויים בנוף יחסי עבודה המתפתח.
הכנס המרתק,יפגיש צוותי חשיבה, משפטנים, מעסיקים, איגודים מקצועיים, ראשי וועדים ומומחים, כדי לחקור ולדון בשאלות המטרידות לגבי עתיד העבודה בעידן הבינה המלאכותית בניסיון להגיע לתובנות שיבטיחו שכולם ייהנו מהתקדמות הטכנולוגיה בעבודה.
הבינה המלאכותית משתפרת במהירות וכלכלנים צופים שהטכנולוגיה הזו תוציא מיליוני עובדים ברחבי העולם וגם בישראל ממעגל העבודה. מחקרים של חברת הייעוץ מקינזי מעריכים שעד 2030, בארה"ב, כ-40 מיליון עובדים יוחלפו ברובוטים ואוטומציה.
כוח העבודה העולמי עובר שינוי טכנולוגי מסיבי שרבים מכנים אותו "המהפכה התעשייתית הרביעית". על פי דו"ח של הפורום הכלכלי העולמי, כמעט שליש ממערך הכישורים החשובים ביותר בשנת 2025 יהיו מורכבים ממיומנויות טכנולוגיות שעדיין לא נחשבות הכרחיות לתפקיד כיום.
פרופסור שלומית יניסקי רביד, ראשת ביה"ס בלימודי מאסטר במשפטים ב"משפט מסחרי, היי טק וטכנולוגיה", יו"ר משותפת בוועדה לתארים מתקדמים, המייסדת וראשת מכון שלום למחקר השוואתי למשפט וטכנולוגיה, בקריה האקדמית אונו, תנסה להשיב במסגרת הדיון המרכזי של הכנס, על המותר ואסור בשימוש של בינה מלאכותית בנושאים כגון: איתור עובדים, קבלת עובדים, קידום עובדים ופיטורי עובדים.
הכנס ייערך ביום ג' - 27/02/2024
במרכז הכנסים הבינלאומי, אקספו תל אביב
הכנס יבחן את ההשלכות המשפטיות בהתרה או בחסימה של שימוש בצ'ט GPT במסגרת העבודה? האם ניתן לעקב אחרי עובדים? ועוד. ההרצאה תדון בשאלות אלו ונפקדתן המשפטית בעולם ובישראל.
אבל לא הכול שלילי. בנימה חיובית, בינה מלאכותית יכולה גם לעזור לשפר את היעילות והפרודוקטיביות במקום העבודה. זה יכול להפוך משימות שגרתיות לאוטומטיות, ולשחרר את העובדים להתמקד בהיבטים מורכבים ומתגמלים יותר של עבודתם.
הכנס גם יספק למשתתפים הזדמנות למפגשי נטוורקינג מרתקים שיאפשרו להתחבר קולגות מארגונים אחרים.
השתתפות אינה כרוכה בתשלום אולם מותנת ברישום מראש ומוגבלת במספר המשתתפים. ועוד פרט חשוב ומשמעותי: הכנס נטול חסויות או מרצים מטעם והוא מציע מקצועיות נטו!
מנחה: שוקי שטאובר, חוקר וסופר בתחומי ניהול, קריירה, איגוד מקצועי ועבודה.
מופע סיום: מופע מרתון סטנדאפ קורע מצחוק מבית פורטל סטנדאפיסט
הופעת מרתון סטנדאפ בהנחיית הסטנדאפיסט עופר חזון, ובהשתתפות הסטנדאפיסטים סיגל כהנא, עודד מנסטר ומשה פרסטר.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | |
משה פרסטר | סיגל כהנא | עודד מנסטר | עופר חזון |
תערוכת HR2024 לחדשנות במשאבי אנוש ובעולמות הרווחה והאושר הארגוני
במסגרת הוועידה תיערך תערוכת HR2024 לחדשנות במשאבי אנוש ובעולמות הרווחה והאושר הארגוני, הגדולה מסוגה בישראל, הכוללת תצוגות מרהיבות וייחודיות של ספקים ונציגים בתוך תעשיית משאבי אנוש. התערוכה יוצרת הזדמנות מצוינת לגלות מוצרים ושירותים וכן דרכים טובות יותר לעשות עסקים וליצור קשרים חזקים עם ספקים מובילים ממגוון תחומים.
אתם קוראים נכון!
וועידת ישראל למשאבי אנוש - HR2024, מתקיימת במימון מלא של המרכז הבינלאומי לכנסים, ומכאן שהשתתפות בכנסים אינה כרוכה בתשלום, אולם היא מיועדת למוזמנים בלבד, מותנת ברישום מראש ומוגבלת במספר המשתתפים
וועידת ישראל למשאבי אנוש HR2024, כוללת 5 מסלולי תוכן מרכזיים ותערוכת ספקים גדולה וססגונית להצעות ולרעיונות לפיתוח אושר ארגוני ובכלל זה שירותים ומפגשים עם ספקים ונציגים בתוך תעשיית משאבי אנוש.
הוועידה מורכבת מחמישה מסלולי תוכן:
המשתתפים יוכלו לשלב בין המסלולים וההרצאות בהתאם לתחומי התעניינותם ולהשתתף בכל האירועים במתחם.
קדימות ברישום תינתן לחברי "פורום משאבי אנוש" ולמצטרפים חדשים. ניתן להצטרף לפורום בקישור הבא:
להצטרפות לפורום משאבי אנוש וניהול ארגוני - הקליקו כאן